Home > Over de Berkt
Home
Over de Berkt
Ons buurtlogo
Contactpersonen
Buurtpreventie
Activiteitenkalender
Fotoalbums
Severinus
Oranjemarkt Veldhoven
Buurtvereniging De Berkt

In 1997 werden de eerste woningen opgeleverd in het plan ‘De Berkt’.
Een uniek plan in Veldhoven, waar nieuwe woningen werden gebouwd in een bestaand plan van de Severinus, een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking.

Bij het opzetten van de bouwplannen is uitgegaan van een integratie van mensen met een verstandelijke beperking en mensen die dat niet hebben.
Het resultaat is een prachtige wijk waarin gebouwd werd tussen de bestaande begroeiing in. De prachtige Platanen die overal stonden, zijn zoveel mogelijk gespaard gebleven.

Deze jonge wijk schreeuwde natuurlijk om een buurtvereniging. Gelukkig waren er bij de bewoners van het eerste gedeelte van de nieuwbouw een aantal mensen met een rijk verenigingsverleden. Het begin was gemaakt en medio 1998 hielden we ons eerste buurtfeest. Onze buurtvereniging kent een aantal commissies die de diverse leeftijdsgroepen in de buurt vertegenwoordigen en voor hun doelgroep activiteiten organiseren.

Altijd is het streven van de buurtvereniging geweest om de bewoners van de Severinus overal bij te betrekken. Het jaarlijkse buurtfeest met barbecue is daarbij een hoogtepunt in onze gezamenlijke ontmoetingen. De bewoners van de Severinus hebben het er al weken van te voren over. Wij mogen ons dan ook gelukkig prijzen met het enthousiasme van de bewoners en de medewerkers van de Severinus.

Behalve het buurtfeest hebben we ieder jaar een sinterklaasmiddag, een paasbijeenkomst en sport- en spelactiviteiten voor de jeugd. Sinds 2008 organiseren we 2 jaarlijks een groots WK/EK-voetbalfeest waarbij we op een mega video scherm de verrichtingen van het Nederlands elftal aanschouwen. Bij de Severinus Kermis en de Oranjemarkt zijn velen van onze buurtvereniging als vrijwilliger actief.

Met de uitbreiding van de wijk in 2002 (fase 2) en in 2005 (fase 3) is het totaal aantal woningen wat we tot onze buurt mogen rekenen gekomen op 221. Van deze woningen is 80% ook daadwerkelijk lid van onze buurtvereniging.

Buurtvereniging De Berkt.

 
vrijdag 18 oktober 2019